Huurre har uppgraderat kylsystemet på finska Keskos detaljhandelslogistikcenter i Haxböle, Vanda, med sin unika kraftfulla, energieffektiva och miljövänliga lösning.

Systemet Huurre ECO installerades i lokalerna i Haxböle och är det mest kraftfulla transkritiska CO2-kylsystemet i Norden. Den kombinera kraften hos de två Huurre-kylaggregaten är 1 500 kW. Aggregaten använder koldioxid som köldmedium eftersom det är den enda giftfria och icke brännbara naturliga köldmediet som följer den nya lagstiftningen som begränsar mängden växthusgaser.

Genom att använda den marknadsledande Huurre iTOP Refrigeration Automation-lösningen, kan Kesko säkerställa att dess kylanläggning fungerar på det mest energieffektiva sättet och minimerar livscykelkostnaderna. Systemet som levererades av Huurre innehåller även en mycket effektiv värmeåterhämtningsfunktion vilket ytterligare minskar energiförbrukningen.

Kontakta Huurre för mer information: Olli Aho, områdeschef Finland, tel. +358 40 534 1120, och Kesko: Aki Ruuskanen, kylspecialist, tel. +358 40 351 6226.