Introduktion av Porkkas hotell-, restaurang- och cateringsortiment (HoReCa)

Porkka erbjuder ett brett utbud av förvaringsutrustning för mat och dryck till hotell, restauranger, cateringföretag och snabbmatställen. Vi tillverkar kyl- och frysskåp, både upprättstående och bänkmodeller, snabbnedkylnings- och infrysningsskåp samt matserveringsutrustning för förvaring av varm mat och uppläggning. Vi tillverkar även ismaskiner (både flingor och kuber) samt modulära och universalkyl- och frysrum. Porkkas hela hotell-, restaurang- och cateringsortimentet har utformats och tillverkats för professionellt bruk och uppfyller våra kunders strängaste krav.

Specialtillverkade kylrum

De nya Porkka Universal Plug-in kyl- och frysrummen tar fördelarna med stora rumslösningar till projekt av mindre storlek.

Porkka Walk-In-rum är individuellt utformade för en heltäckande lösning. Designen inkluderar plan, väggpaneler, dörrar, tak och golv som alla skapas enligt användarens behov. Högklassiga Porkka Walk-In kyl- och frysrum kyls som standard med hjälp av interna kylningmaskiner. De kan även integreras i ett befintligt centralstyrt kylsystem.

Modular Step-In-rum

Vårt standardiserade rum Porkka MCR är enkelt att installera och använda. Alla rum har självstyrt gränssnitt som standard. Det omfattande sortimentet inkluderar en mängd olika rumsstorlekar som kan väljas i olika temperaturområden. Standardrummen uppfyller de etablerade professionella kökshygienkraven och är ämnade för professionellt bruk med en säker garanti för livsmedelssäkerhet enligt livsmedelslagen.

Rummen finns i flera tekniska lösningar och med HFC-fritt och miljösäkert köldmedium R290.  Miljöpåverkan från detta köldmedium är bara en bråkdel jämfört med traditionella mer miljöskadliga köldmedier.

Energieffektivt Inventus-skåp

Det senaste Porkka Inventus-skåpsortimentet har förbättrade isoleringstekniker och mycket pålitliga strukturella element. Våra tester, som genomförts i enlighet med den nya energieffektivitetsstandarden, visar att vissa Inventus-skåp uppnår energibetyget A. En investering i Inventus-skåp betalar sig snabbare än traditionella.

Inga HFC-köldmedier! Inventus-skåp använder R290 köldmedium med låg GWP (3). Miljöpåverkan är bara en bråkdel jämfört med traditionella mer miljöskadliga köldmedier. Inventus-skåp är även mycket enkla att rengöra.

Upprättstående frys- och kylskåp

Porkkas kommersiella skåp har kraftfulla och effektiva kylaggregat så att skåpen kan användas även när den omgivande temperaturen är hög. De kan även användas med det senaste kolväteffektiva köldmediet R290.

Bageriskåp

Porkka bageriskåp har utvecklats speciellt för användning i krävande förhållanden på hektiska bagerier eller bakavdelningar i närbutiker.

Future Blast nedkylnings- och snabbnedkylnings-/infrysningsskåp

Sortimentet med Porkka BC snabbnedkylningsskåp och kombinerade BC/BF snabbnedkylningsskåp och frystunnlar är stora och mångsidiga och kan användas för en mängd olika tillämpningar. Fristående modeller med integrerade luftkylda kondenserande enheter för GN 1/1-behållare, inskjutningsbara modeller för användning med GN 1/1- och vissa GN2/1-vagnar och genomkörningsversioner som kan ta både GN 1/1- och GN2/1-vagnar.

Porkka DC Blast Chiller- och DF Rapid Freezer-skåp är utformade för arbetsplatser där det finns ett krav på antingen snabbnedkylning eller frysning av små mängder mat som sker sällan, som skolor eller andra institutioner där endast begränsad tillagning äger rum.

Cold Line-bänkar

Porkka Cold Line-bänkar är tillverkade av kvalitetskomponenter och håller länge. De har stommar av rostfritt stål o AISI-klass 304 på både in- och utsidan.

Utrustningen ger även fördelar genom innovativa designegenskaper såsom utdragbara kylkassetter för enkelt underhåll eller reparationsarbete. Varje dörr eller lådsektion rymmer GN1/1-brickor, -kokkärl eller ett antal mindre storlekar för att passa tillämpningen.

Hot Line-bänkar

Porkka Hot Line-serie med uppvärmda diskar är idealiska för både förvaring och servering av färdig mat. Tack vare den effektiva isoleringen avger de inte onödig värme till omgivningen.  För att säkerställa bättre luftcirkulation cirkulerar fläkten på insidan luften jämnt genom disken. Hot Line-bänkar är tillverkade av högkvalitativa komponenter. Deras inre och yttre ytor är tillverkade av rostfritt stål (AISI 304).

Digital värme- och fuktkontroll (DHMC)

Porkka har utvecklat ett sortiment av revolutionära diskar som håller maten varm, DHMC™. Disken har utformats för att förvara färdiglagad mat under långa perioder utan att dess struktur, utseende eller smak försämras.

Principen är att tillföra fukt i kombination med värme och tvingad luftcirkulation. Detta leder till att man neutraliserar uttorkning av produkter vilket skulle ske i vanliga värmeskåp. Många DHMC™ är i dagligt bruk på militärbaser, hotell, restauranger och på handelsfartyg.

Display Line-diskar

Porkka Display Line har utformats för att vara en attraktiv försäljningspunkt för impulsköp. Display Line kan placeras i matserveringslinjer eller i caféer för att förvara och presentera smörgåsar, mellanmål och drycker under temperaturkontrollerade förhållanden som kommer att uppmuntra till potentiella impulsköp.

Produkter kan presenteras på ett imponerande och vackert sätt, alltid färska och redo för servering. Display Line-diskar är GN-dimensionerade.

Bar Line-diskar för drycker

Serien Porkka Bar-Line erbjuder bänkar idealiska för förvaring och servering av drycker vid optimal temperatur för kundens tillfredsställelse. Porkka Bar 550-bänkarna är tillverkade av kvalitetskomponenter, med in- och utsida i rostfritt stål (AISI 304-klass). Det här gör dem tillförlitliga och gör att de håller länge.

De kan levereras i olika storlekar med antingen dörrar eller lådor, kylda brunnar, isfack eller brunnar för flaskor. Alla är designade att ge snabb service vid försäljningsstället. Glasdörrar har antingen gångjärn eller glidsystem och kan även anpassas som en attraktiv enhet för marknadsföring.

Automatiska iskubmaskiner

Porkka automatiska ismaskiner tillverkar hårda, kristallklara istärningar som vara länge i drinkar. De är idealiska för användning i hotell. restauranger, kaféer och nattklubbar där drinkar blir attraktivare och gör kunden nöjd.

Den positiva spraymetoden använder minimalt med vatten och el för att producera runda, klara iskuber som håller länge i glaset.

Automatiska flingismaskiner

Porkkas automatiska flingismaskiner producerar torr fritt flödande flingis som är idealisk för salladsbarer, för kylning av vitt vin eller champagne och för drinkar där man behöver krossad is. Maskinerna kan användas på hotell, restauranger, kaféer och nattklubbar när en mer sofistikerad display behövs för att öka kundens intresse.

Utökat sortiment

Vi har ett brett utbud av produkter, bland annat för mejerier, bagerier, konditorier och affärsrum. Var god och ladda ner vår broschyr för mer information.

Skycold-serien

Skycold kyl- och frysskåp med dynamiskt (fläkt) kylaggregat och elektronisk temperatur- och avfrostningsstyrning. Digital temperaturvisning. Enheterna är tillverkade i rostfritt stål både på in- och utsidan. Produkterna har en 60 mm PUR-isolering och levereras med högerhängda gångjärnsdörrar.

Skycold jäsningsskåp finns i både i kyl- eller frysutförande. Den automatiska styrenheten övervakar processen så att de jästa produkterna är klara på exakt inställd tid.

Skycold Sopkylarna ODP är fläktkylda och har helautomatisk temperaturreglering, automatisk avfrostning och är utrustade med digital temperaturvisning. Enheterna är tillverkade av rostfritt stål både på in- och utvändigt.

Skysold Mörningsskåp CAR är ett sortiment i rostfritt stål som kan användas för att hänga och förvara kött så att mörningsprocessen pågår i en kontrollerad miljö. Mörningsskåpen håller fuktvärden nära 75 % utan hjälp av luftfuktare

Exponeringsmontrar

Porkkas exponeringsserie DL är en attraktiv produkt som effektivt marknadsför de produkter du erbjuder till försäljning och fungerar utmärkt till att förvara och exponera smörgåsar, snacks och drycker under temperaturkontrollerade förhållanden.

White Tower för elegant exponering. Alla sidor glasade. Invändig belysning. Smidiga och lätta att placera för exponering av såväl drycker som livsmedel. Modellerna kan förses med ljuslåda som extra utrustning. Justerbara hyllor.

Bänkmontern Adda kall kan erbjudas i två storlekar. Ut och invändig i rostfritt, elektronisk termostat, automatisk avfrostning med tövattenavdunstning. Belysning, självbetjäningsmodell med luckor i front eller servicemodell. Dörr med spegelglas på baksidan. Med två trådhyllor som standard. Kan placeras på bänk eller fällas in.

Varma exponeringsmontrar Elbe, Trent, HotSpot och Lorie framtagna för exponering av tex. pizzabitar och bageriprodukter mm. Temperaturen är justerbar mellan +30 och +90°C.

Konditori-produkter

Konditorimontern Basic för konditorivaror, med böjt dubbelt frontglas mot kund. Glasskjutdörrar mot personalsida.

Konditorimontern Smart för konditorivaror, med böjt frontglas mot kund. Glasskjutdörrar mot personalsida. Optimal presentation av konditorivaror på belysta glashyllor.

Konditorimontern Virginia för konditorivaror, med böjt dubbelt frontglas mot kund. Glasskjutdörrar mot personalsida. Optimal presentation av konditorivaror på på glashyllor med LED belysning från monterns top och botten.

Betjänings- och väggdiskar

Väggkyl OFC har fläktkyla för exponering av dryck, smörgåsar och förpackad mat. Helautomatisk temperaturkontroll och automatisk avfrostning. Utrustad med nattgardin, belysning och hjul som standard.

Väggkyl Bali, Barbados och Timor för mejerier, korv, frukt, grönsaker, drycker osv. Rymlig, utmärkt i butiker med begränsat utrymme. Flera olika dörr- och storlekalternativ.

Porkkas kontor i Europa

Porkka Finland

Ravitie 3,
FI-15680 HOLLOLA
Telephone+358 20 5555 12
Fax+358 20 5555 497
contact@porkka.com
sales@porkka.com
spareparts@porkka.com
service@porkka.com
www.porkka.fi

Porkka Sweden

Colia Scandinavia AB
Bråtagatan 8A
619 33 TROSA
Tel: +46 156-67 57 00
info@colia.se
www.porkka.se
www.colia.se

Porkka Norway

Colia AS
Ringeriksveien 16
3414 Lierstranda, Norge
Tel +47 66 98 77 77
sales@porkka.no
spareparts@porkka.no
service@porkka.no
www.colia.no
www.porkka.no

Porkka U.K.

29B Greenhill Crescent,
Hertfordshire, WD18 8YB
Tel. +44 1923 233675
Fax+44 1923 805717
sales@porkka.co.uk
spareparts@porkka.co.uk
service@porkka.co.uk
www.porkka.com

Central Europe, Asia, Middle East

Huurretie 13
33470 YLÖJÄRVI
Mob. +358 40 867 5700
Tel. +358 20 555 5309
centraleurope@porkka.com
spareparts@porkka.com
service@porkka.com

East Europe, Russia, Baltics

Ravitie 3,
FI-15680 HOLLOLA
Tel. +358 20 5555 12
Fax+358 20 5555 497
easteurope@porkka.com
spareparts@porkka.com
service@porkka.com